Teurastajien onnistunut ryöstöretki Hämeenlinnaan

Vaahteraliigan kahdeksas peliviikko jatkui lauantaina aurinkoisella Kaurialan kentällä. Vierailijajoukkue Butchers tylsytti isäntäjoukkue Huskiesin hyökkäyksen ja palaa Porvooseen voitokkaana. Loppulukemat porvoolaisille 8–19 (0–6).

Butchersin voiton avain oli loistavan ottelun pelannut puolustus ja vahvasti virrannut juoksupeli. Porvoolaisten uusi keskushyökkääjähankinta, Rickey Stevens, rynni hyökkäyksen linjan avaamista väylistä 170 jaardia ja yhden touchdownin. Teurastajien pelinrakentajana pelannut Sebastian Berndtsson alusti kaksi touchdownia omilla heitoillaan, jotka molemmat maalialueelle toimitti laitahyökkääjä Daniel Luoma.

Ensimmäinen touchdown nähtiin avausneljänneksellä vierailijoiden toimesta. Tilanteen pohjusti hyvän ottelun pelannut Ville Kurvinen, joka nappasi Huskies hyökkäyksen rähmätyn pallon haltuunsa. Kurvisen pallon peitto takasi Butchersille loistavan kenttäaseman. Butchers marssitti tämän jälkeen hyökkäyksensä kentälle, Berndtsson petasi pitkän heiton maalialueelle ja Luoma siirsi porvoolaiset johtoon.

Toisella neljänneksellä kumpikaan joukkue ei onnistunut enää maalinteossa, joten puoliajalle siirryttiin tiukassa 0–6 -tilanteessa.

Ensimmäinen puoliaika oli vähämaalinen, johon syynä oli molempien joukkueiden erinomaisesti pelannut puolustus. Vierailija Butchers sai muutamaan otteeseen pallon itselleen hyvästä kenttäasemasta, mutta pystyi hyödyntämään tilaisuutensa vain kerran. Huskiesin peliä värittivät puolestaan rangaistusjaardit, jotka söivät kotijoukkueen hyökkäyksen tekemistä. Huskiesin hyökkäyspeli ei päässyt rullaamaan kuin ajoittain, sillä hyökkäyksestä puuttui niin sanottu punainen lanka. Butchersin puolustus pääsi antamaan nopeasti painetta pelinrakentaja Stan Bedwellille, eikä hän täten päässyt pyörittämään joukkueensa air raid -systeemiä totutun tehokkaasti.

Toinen puoliaika – Huskies saa hyökkäystään rullaamaan, porvoolaisten puolustus kestää

Välittömästi toisen puoliajan alkuun, Butchers onnistui toistamiseen, Sebastain Karbinin ja Kurvisen toimesta, ryöstämään pallon hyvästä kenttäasemasta vierailijoille. Tästä kolme hyökkäysyritystä ja pallo oli maalissa. Touchdownin tekijänä keskushyökkääjä Stevens. Luoman onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen, tilanne oli vierailijoille 0–13.

Rickey Stevensin palasi Vaahteraliigaan tyylillä

Heti maalin jälkeen, Butchers onnistui jälleen ryöstämään pallon Huskiesilta, palauttajana toimineelta Niko Lesteriltä, ja pääsi hyökkäämään alle 10 jaardin päästä maalialueesta. Kotijoukkue Huskies onnistui kuitenkin selvittämään red zone -tilanteen ja seuraavasta hyökkäysvuorostaan myös ensimmäistä kertaa ottelussa maalinteossa. Maalista vastasi Arkadi Meerschout, joka koppasi tyylikkäästi Bedwellin heiton kiinni ja kipitti maalialueelle. Onnistunut lisäpistepeli, jonka Tommi Pinta nappasi kiinni, ja ottelu kaventui tilanteeseen 8–13.

Ottelun päätösneljännes oli tiukkaa vääntöä molempien joukkueiden osalta. Neljänneksen ainoasta, ja ottelun viimeisestä, pistesuorituksesta vastasi vierailija Butchers, joka lähti rohkeasti pelaamaan neljättä yritystään, kun peliaikaa oli jäljellä reilut kaksi minuuttia. Berndtssonin heitto maalialueella päivystävälle Luomalle onnistui ja ottelu oli ratkennut.

Loppulukemat Hämeenlinnassa maalin myötä 8–19.

Huskies hyökkäys sakkasi, Butchersin puolustus vakuutti

Huskiesin hyökkäys joutui toteamaan lauantaina vierailijoiden puolustuksen olevan liian tiivis. Edettyjä jaardeja Hurtat keräsi lähes ainoastaan heittopeleillä (220 jaardia), kun juoksuhyökkäys ei ottanut toimiakseen. Otteluun pienten loukkaantumisten runtelemana lähtenyt Bedwell ajautui heittämään palloa useasti tiukkoihin paikkoihin, mikä vaikeutti laitahyökkääjien kiinniottoja. Kotijoukkue yritti juosta ottelussa 29 kertaa, mutta edettyjä jaardeja kertyi vain viisi.

Pelinrakentaja Stan Bedwellin (9) johtama Huskies hyökkäys ei löytänyt keinoja porvoolaispuolustuksen murtamiseen. Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Butchersin puolustus oli Kaurialan iltapäivässä täyttä rautaa. Syy siihen, miksi kotijoukkue ei onnistunut etenemään juoksupeleillä ollenkaan, oli Butchersin tiivis puolustuslinja ja ohittamattomat tukimiehet. Ahnein taklaaja Teurastajista oli tukimies Troy Roach (6.5 taklausta, neljä miinusjaardia). Porvoolaiset onnistuivat useaan otteeseen pysäyttämään Huskiesin hyökkäyksen etenemisen ennen aloituslinjaa (lähes 40 miinusjaardin arvoisesti). Lisäksi Teurastajien puolustus onnistui pallon ryöstössä kolmesti, mikä takasi vierailijoiden hyökkäykselle hyvät kenttäasemat.

Vierailijoiden voiton myötä, Vaahteraliigan sarjataulukon ylempi keskikasti tiivistyi entisestään. Huskies, Royals ja Butchers ovat kaikki keränneet sarakkeeseensa neljä voittoa kuudesta mahdollisesta.

Vaahteraliiga, viikko 8:

LA 01.07.2017 | 15:30 | Kauriala, Hämeenlinna:

Hämeenlinna Huskies – Porvoo Butchers 8–19 (0–6, 0–0, 8–7, 0–6)

Tilastot

Vaahteraliigan seuraava ottelu pelataan maanantaina, kun Crocodiles ja Trojans iskevät yhteen. Ottelu käynnistyy Seinäjoen OmaSP -stadionilla kello 18.30. Suora lähetys Ruudusta starttaa 18.00.