Alun nukahdus ei maksanut tällä kertaa voittoa Saintsille

Tampereen maanantai-illassa pelattiin elintärkeistä sarjapisteistä Saintsin ja Crocodilesin välienselvittelyssä. Vierailijat aloittivat ottelun räväkästi, mutta oman hyökkäyksen rytminsä löytänyt kotijoukkue ei antanut lopulta seinäjokelaisille mitään saumaa. Voitollaan Saints nousi sarjataulukossa viidenneksi ja teki hajurakoa vielä voitoitta oleviin turkulaisiin. Loppulukemat Pyynikin aurinkoisessa illassa 49–14 (28–14).

Ilman useaa avainpelaajaansa Tampereelle matkustanut Crocodiles ei pystynyt alkua lukuun ottamatta haastamaan isäntäjoukkue Saintsia. Pyhimykset tekivät ottelussa kaikki 49 pistettään putkeen, hyödynsivät jokaisen red zone vierailunsa (7/7) ja etenivät monipuolisesti, sekä heitolla että juoksulla, reilusti yli neljäsataa jaardia. Kotijoukkue oli maanantaina kentällä vastustajaansa jokaisella pelin osa-alueella edellä ja sarjan viimeisistä kierroksista on luvassa erittäin mielenkiintoinen.

Avausneljännes ei lähtenyt kotijoukkueen näkökulmasta käyntiin toivotulla tavalla, sillä kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi vierasjoukkue. Crocodiles sai otteluun salama-alun ja siirtyi ottelussa nopeasti 0–14 johtoon Dijon Washingtonin ja Pasi Raatikaisen koppien sekä Tomi Natrin onnistuneiden lisäpistepotkujen ansiosta. Kun krokotiilien puolustus pystyi vielä estämään pyhimysten keskushyökkääjän etenemiset, oli Saintsin hyökkäyksen keksittävä uusia avuja edetä pallon kanssa.

Tässä vaiheessa esiin nousi Saints pelinrakentaja Raleigh Yeldell, joka toi omilla juoksuillaan kotijoukkueen väkisin aina red zonelle asti. Pelinrakentajan henkilökohtaiset suoritukset herättivät isännät ja joukkue nousi tätä kautta peliin mukaan. Yeldellin heitto löysi maalialueen laidasta täysin vapaana olleen Ilari Laineen ja ketsuppipurkki oli niin sanotusti auennut. Jarkko Ylä-Häkkisen potku haarukkaan ja ensimmäinen neljännes Pyynikillä päättyi lukemiin 7–14.

Ilari Laineen maali avaa Saintsin ketsuppipullon.

Sisuuntunut kotijoukkue tuli räväkästi toiselle neljännekselle. Saintsin puolustus onnistui heti neljänneksen alkuun ryöstämään pallon itselleen, mikä tarjosi hyökkäykselle hyvän kenttäaseman edetä. Eikä tästä aikaakaan, kun pallo löytyi toistamiseen maalialueelta. Tällä kertaa Yeldellin heitto löysi keskeltä vapaaksi juosseen Jaakko Koivusen. Peli tässä vaiheessa tasoihin Ylä-Häkkisen potkun jälkeen.

Kun Crocodilesin hyökkäys yskähteli eikä uusiin yrityksiin päästy, pääsi hyvin oman rytminsä löytäneen Saintsin hyökkäys rullamaan jälleen. Saints onnistui avauspuoliajalla vielä kahdesti: molempien pistesuorituksen tekijänä Laine. Ensin Ilari illan toisellaan ja jälkimmäinen vanhemmalle veljelle Henrille. Kummankin maalisuorituksen pohjusti Yeldell kirurgin tarkkuudella. Kun Ylä-Häkkinen jatkoi puhdasta rekordiaan potkuissa, siirryttiin tauolle kotijoukkueen johdossa 28–14.

Ottelun avauspuoliaika oli hyvin kaksijakoinen, kuten kauden aikaisempi kohtaaminenkin. Crocodiles tuli otteluun terävästi ja siirtyi ottelussa johtoon jo ensimmäisen minuutin aikana. Tamperelaiset pääsivät otteluun kuitenkin nopeasti mukaan, kankeasta alusta huolimatta, ja oli lopulta selvästi parempi joukkue avauspuoliajalla. Saints pystyi jakamaan vastuuta hyökkäyksessä laajasti, eteni monipuolisesti ja esitti paljon erilaisia hyökkäysvariaatioita, mikä oli myrkkyä vierailijoiden puolustukselle. Saints hyökkäyksen kapellimestarina toiminut pelinrakentaja Yeldell pohjusti neljä maalia ja heitti yhteensä 160 jaardia, heittojen onnistumisprosentin ollessa yli 80. Iso kiitos onnistuneista heitoista kuuluu Saintsin hyökkäyksen linjalle, joka tarjosi Yeldellille riittävästi aikaa operoida ja löytää kohteet kentällä koko illan ajan.

Siipirikkoisen Crocodilesin taistelu jatkuu, mutta Saintsin juna jatkaa kulkuaan

Toinen puoliaika ei olisi voinut alkaa Crocodilesin kannalta synkemmin: syötönkatko, Saintsille pallo red zonelta ja ensimmäisellä yrityksellä touchdown. Kotijoukkue pystyi jatkamaan hyvin virrannutta hyökkäystään heti puoliajan alkuun, kun Juzz Tiny juoksi, hyvin osuneiden blokkien ja omien atleettisten liikkeidensä ansioista, pallon maalialueelle. Paljon urakoinut krokotiilipuolustus joutui antautumaan toisella puoliajalla vielä kahdesti, kun Henri Laine ja Matti Airaksinen onnistuivat kummatkin kertaalleen. Ylä-Häkkinen ei omia tilaisuuksiaan potkuissa jättänyt käyttämättä vaan latoi kaikki potkunsa haarukkaan ja kirjasi tililleen yhteensä seitsemän pistettä.

Ottelun viimeinen neljännes oli enää pelkkää kosmetiikkaa, kun molemmat joukkueet olivat tyytyneet tilanteeseen. Loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 49–14.

Crocodilesin Anthony Brooksin mietteitä illan kamppailusta:

Ottelun MVP Raleigh Yeldell:

Vaahteraliiga, viikko 11:

MA 24.07.2017 | 18:30 | Pyynikki, Tampere:

Tampere Saints – Seinäjoki Crocodiles 49–14 (7–14, 21–0, 14–0, 7–0)

Tilastot

Vaahteraliigan 12. peliviikko käynnistyy torstaina Vaasassa isolla ottelulla, kun sarjassa tasapisteissä olevat Royals ja Butchers selvittelevät välejään Kaarlen kentällä. Ottelu käynnistyy kello 18.30 ja Ruudussa jo 18.00 ennakkostudioineen.